Nazardan Nasıl Kurtulurum?

7 Haziran 2019 Kapalı Yazar: AykanHoca
Nazardan Kur’an’ı Kerim ile kurtulunur.

Çok nazar değiyor ne yapmalıyım? Üstümdeki nazardan nasıl kurtulurum? Nazar nasıl bozulur? Nazar bozmak için hangi dualar okunur? Nazardan nasıl korunurum? Nazar nasıl bozulur? Cin Nazarından nasıl kurtulurum? Nazar vücuttan nasıl çıkar? Kurşun döktürmek nazarı bozar mı? Nazar boncuğu nazardan korur mu? Nazardan kurtulmak için okunacak dualar nelerdir? Nazardan nasıl korunabiliriz?

Üzerimdeki Nazardan Nasıl Kurtulurum?

Nazar Nasıl Bozulur?

Nazar Vücuttan Nasıl Çıkar?

Nazar Bozmak İçin Ne Yapılır?

Nazar Büyü Sihir Bozmak İçin Dualar Nelerdir?

Hz. Aişe (r.a): ” Rasulullah (s.av.), göz değmesinden- nazardan dolayı okuma tedavisi yapılmasını emretti.” (Sahihi Buhari)

Ümmü Seleme (r.a)’dan Hz. peygamber (s.a.v.) Ümmü Seleme’nin evinde benzinde solukluk bulunan bir kız çocuğu görmüş ve: ” Bu çocuğa okuma tedavisi yapınız, çünkü onda nazar vardır.” buyurmuştur.

Nazar, büyü ve sihir bozmak için aynı dualar ve ayetler okunur. Nazar bozulması, vücuttan çıkması için dua ve ayetler tekrar edilerek okunmalıdır.

Aşağıdaki ayetler ve dualar okunduğunda nazarı bozar vücuttan çıkarır.

1-Fatiha Sûresi (En az 11 defa)

2- Bakara Sûresinin başı,ilk 5 ayet (En az 3 kere)

3– Ayetel Kürsi (En az 7 kere)

4-Bakara Sûresinin son iki ayeti,285ve 286. ayetler (Amener Rasulü…) (En az 3 kere)

5-Al-i İmran Sûresi 18ve 19. ayetleri (Şehidallahu) (En az 3 kere)

6-Nisa Sûresi 1.ayeti

7-Tevbe Sûresi 129. ayeti

8-İsra Sûresi 41. ayeti

9- Furkan Sûresi 1ve 2. ayetleri

10-İhlas,Felâk ve Nâs sureleri ( Her biri en az 11 kere)

Nazardan Kurtulmak için okunacak dualar

Bu duaların her biri 50 kere okunmalıdır.

•Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azim.

•Hasbunallahu ve ni’mel vekil.

•Rabbiyesir velâ tuassir Rabbi temmim bil hayr.

•Allahümme inni euzu bike min İblise ve cunudih.

•Bismillahi erkîk min külli şey’in yu’zik, ve min şerri nefsin ev aynin hasidinillahu yeşfik, bismillahi erkik.

Nazardan kurtulmanın en kolay ve garantili yolu, nazar değmiş kişinin üzerine Kur’an’ı Kerim okunmalı veya dinlemelidir.

Nazar (göz değmesi) insanlardan olabildiği gibi cinlerin de nazarı değer.

Yaptığımız gözlemlerde sıkça nazar değen kişilerde büyü olduğu görülmüştür. İnsanlar bunu fark edemezler ve nazar diye geçiştirirler.

Eski zamanlarda ve halâ nazar değmiş insanlara okuma yapılır,özellikle okuyan kişi uzun uzun esner ve nazarın çıktığına inanılır.” Ayşe Hanım Fatma Hanıma okudu,çok esnedi denilir” ve esnemelerin iyi geldiği düşünülür. Aslında okuyanın esnememesi,sıkılmaması gereklidir. Çünkü,”esneme şeytandandır, eğer esneme gelirse onu geri getiriniz,yani esnememeye çalışınız.” meşhur bir hadistir. Okuma yapan esnerse onda cinlerle bir iletişim var demektir.

Bir insan kendinde nazar olduğunu düşünüyorsa ve bu uzun süre devam ediyorsa; Sitemdeki ” Büyü belirtileri” bölümünü okusun. Bu belirtilerden bazılarını yaşıyorsa, o kişide cin musallatı veya büyü olduğu anlaşılır. Çünkü, hocaların çoğu, büyülü veya musallatlı kişilere sende nazar var deyip geçiştiriyor. Bu bakımdan nazar değen insana iyi teşhis koymak gereklidir.

Cin Nazarından Nasıl Kurtulurum? İnsanların nazarı değdiği gibi, cinlerin de nazarı değer. Cinlerin nazarından kurtulmak için de yukarıda yazmış olduğum ayetler ve dualar okunmalıdır.

Nazarı kendimiz bozabilir miyiz? Büyü ve cin musallatında olduğu gibi nazarın bozulması için kişiler mutlaka okuma yapmalıdır. Ancak okumasına rağmen nazar devam ediyorsa yardım almalıdır.

Nazar,cinlerle ilgili olduğundan yalnızca Kur’an’ı Kerim’le kurtulunur.Aykan Hoca

Nazardan Nasıl Korunurum?

Çok nazar Değiyor ne Yapmalıyım?

Çok nazar değmesinden korunmak için:

•41 Fatiha,70 Ayetel Kürsi, 41 Felak okunmalıdır.

• Euzu bi kelimâtillâhi’t-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh. “Her türlü şeytan ve zehirli hayvanlardan ve bütün kem gözlerden Allah’ın eksiksiz kelimelerine sığınırım.” Bu dua peygamberimizin nazar duasıdır.

•Nazar değmesinden korunmak için, beğenilen her şeye “Maşaallah”, Subhanallah” ve “velâ havle velâ kuvvete illa billahil aliyyil azim” denmelidir. Nazardan korunmanın en kısa yolu bu kelimelerdir.

Bu dualar, etrafınızda pozitif bir manyetik alan oluşturur ve nazardan gelen negatif enerjiyi uzaklaştırır. Dolayısıyla nazardan korunmuş olunur.

Sürekli ve çok nazar değiyorsa ve nazarı ağır geçiriyorsanız kendi okumanıza rağmen bir sonuç alamıyorsanız, üzerinize bu işi iyi bilen biri tarafından uzun okumalar yapılması gereklidir. Üzerinizde nazar değil büyü veya cin musallatı da olabilir.

Fatiha'nın ve surelerin başında geçen besmele Kuran'dan ayet midir? |  TopragizBiz.com

Nazardan Korunmak veya bozmak için şunları yapmayınız

•Odaları sirkeli veya tuzlu su ile silmek: Sirkeli su ile evi silmekle nazardan da korunmaz,büyü de bozulmaz.Bu yol islam dışı olup bizim kültürümüze şeytanlarla ilgili olan pagan ve şaman dinlerinden geçmiştir.

•Sirkeli suyla yıkanmak: Sirkeli suyla yıkanmak da nazara karşı korumaz ve büyü de bozmaz. Bu yöntemde başka inanışlardan bize geçmiş olup batıldır.

•Tütsü yakmak:Tütsü yakmak aynı şekilde pagan ve şaman adetlerinden olup,bizim cinciler tarafından kültürümüze monte edilmiş batıl bir uygulamadır.Tütsü ile nazardan korunulmaz ve büyü bozulmaz. Tütsü yakarken özellikle adaçayı yakılması öneriliyor. Adaçayı, şeytana tapanlar tarafından tütsü olarak kullanıldığına göre burada bir sıkıntı yok mu?

Allah Teala’nın Kur’an’ı nazara büyüye şifa vermeyecek de, sirke ve tütsü mü şifa verecek?

Göz değmesini önleyen şeylerden biri de: “Maşallah, lâ kuvvete illâ billâh” söylemektir. Beğenilen hoşa giden bir şey gördüşümüzde okunmalıdır.Kendi çocuğumuz, eşimiz,evimiz,iş yerimiz veya yakınımız bile olsa…

Göz ikidir: İnsangözü cin gözü. Ümmü Seleme’den gelen sahih hadste Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem onun evinde nazar değmiş bir kız çocuğu gördü:Ona okuyan birini arayın, onda göz vardır” dedi.

Hasen bin Mes’ud el-Ferra şöyle demiştir: Metinde geçen “sef’a” nazardır, cinini gözü değmiştir. Ona cinlerin gözü değmiş, onların gözü mızraklardan daha keskindir.

Hz. Aişe (r.a): Resulullah (s.a.s), göz değmesinden dolayı okuma tedavisi yapılmasını emretti.”demiştir (Sahihi Buhari)

Ümmü Seleme (r.a)’dan.Hz Peygamber ,Ümmü Seleme’nin evinde benzinde solukluk bulunan bir kız çocuğu görmüş ve:” Bu çocuğa okuma tedavisi yapınız, çünkü onda nazar vardır” buyurmuştur. (sahihi Buhari)

Kurşun Döktürmek Nazarı Bozar mı?

Kurşun döktürmek nazarı ve büyüyü bozmaz. Kurşun döktürmenin İslam’la hiç bir alakası yoktur. İslam öncesi zamanlardan İslam’a geçmiş hurafe ve bidat tır. (Bidat; Peygamberimizden sonra ortaya çıkan İslami bir delile dayanmayan inanç, ibadet ve fikir)

Nazar boncuğu kullanma m.ö 4000 – 2000 yıllarında yaşamış olan Sümerler’de görülmüştür. Sümerler de o zamanlarda kötü ruhlar olarak tanımlanan şeytani cinlerden korunmak için nazar boncuğu takarlarmış.

Antik Mısır’da da, Wedjat veya Horus’un gözü denilen nazarlık kullanılırdı. Horus’un gözü çeşitli parapsikolojik durumlarda, arınma ve koruyucu tılsım amacıyla da aksesuar olarak kullanılmaktadır. Nazarlık takmak o zamanlardan günümüze kadar gelmiştir.

Tarihe bakıldığında nazar boncuğunun islam ile bir ilgisinin olmadığı anlaşılmaktadır.

Manevi işlerde insana fayda verecek tek şey Kur’an’ı Kerim’dir.

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاء وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِينَ وَلاَ يَزِيدُ الظَّالِمِينَ إَلاَّ خَسَارًا

Ve nunezzilu minel kur’ani ma huve şifaun ve rahmetun lil mu’minine ve la yeziduz zalimine illa hasara. (İsra,82)

Biz Kur’an’dan öyle ayetler indiririz ki Mü’minler için bir şifa ve rahmettir; zalimlerin ise ancak zararını artırır.

İnananlara şifa ve rahmet olan Allah kelamı olan Kur’an, nazarı ve büyüyü bozmayacak da, bir kurşun parçası mı, şifa verecek?

Kurşun döktürmek, bilerek yapılıyorsa günahtır. Kur’an’a güvenmemek demektir. Kurşun dökmeyi son derece cahil ve içinde şeytani cinler bulunan kişiler dökerler. Kurşunun aldığı şekillere göre yorum yaparlar. Bu yorumları o kimsenin içindeki cin şeytanı yapar, cinciye söyler o da size aktarır. Kurşunun aldığı şekle göre yorum yapılır mı? Bir insan yaşamını ona göre yönlendirir mi? Kurşun döktürmek akla, mantığa ve islama göre uygun değildir.

Kurşun dökmeye harcayacağın zamanı Kur’an okumaya veya dinlemeye ayırsan çok daha faydalı olup, şifa görülecektir.

Kurşun döktürme adeti, islamdan yüzyıllarca önce şeytanlarla iletişimde bulunan toplumların uygulamalarıydı. O zamanlardan bize kadar ulaşmıştır. Ne yazık ki günümüzde bile kurşundan yardım istenmektedir.

Yukarıda geçen sallallhu aleyhi ve sellemin, iki hadisin nazar değmiş kimseleriin iyileşmesinin ancak okuma ile olduğunun kesin bir kanıtıdır. İslam dışı, batıl bir işlem olan “kurşun döktürme” veya “nazar boncuğu takmanın” hiç bir faydası yoktur.Üstelik bilerek veya bilmeyerek günaha girilmektedır.

Nazarı önleyeceği inancında olarak, nazar değmeden önce nazarlık takmanın da hiç bir manası ve anlamı yoktur.Mavi renkli bir cam veya taş parçasının insana ne yararı olabilir ki? Allah’tan başka sığınılacak yer yoktur.

Bu nedenle kendisine nazar değenler; kurşun döktürme gibi batıl, yanlış hiç bir faydası olmayan bir işlem yaptırmaları veya yapmaları bir sonuç doğurmayacaktır.Bazıları ise nazara karşı birtakım taşların iyi geldiğine inanıp onlardan medet ve çare aramaktadır. Nazara karşı taşın hükmü aynı nazarlığın hükmü gibidir. Taştan bir iyilişme isteyen taşa havale olunur. Allah’ın kitabı ve peygamberimizin duaları varken,lüzumsuz işlerle uğraşmak kimseye yarar sağlamaz.

evil eye ile ilgili görsel sonucu

Nazar Boncuğu Nazardan Korur mu?

Nazar boncuğu, at nalı, el resimleri insanı kesinlikle nazardan korumaz. Bunların hepsi İslam olmayan toplumlardan etkileşerek müslümanlara geçmiş ve adet haline gelmiştir. Nazar boncuğu takmak batıl ve hurafedir.

Yukarıda yazmış olduğum Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem in nazar için okuduğu duaları ve Kur’an’ı Kerim okumak veya okutmak en geçerli yoldur.

“Kim nazarlık takarsa Allah onun işini tamama erdirmesin” (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, 28, 623) buyurmuştur. Diğer bir hadiste ise nazarlık takan ve nazarlığa koruyucu etki atfeden kimsenin Allah’a ortak koşmuş olacağı ifade edilmiştir (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, 28, 637)