Cinler Büyü Getirebilir mi?

7 Haziran 2019 Kapalı Yazar: AykanHoca
بعد طرد الجن وفتح المقابر .. حمادة هلال يمارس السحر الأسود في "المداح" |  خبر | في الفن
Cinler, büyü ve muska getiremez. Aykan Hoca

KONU BAŞLIKLARI

Cinler büyü getirebilir mi? Cinler içi su dolu tasın içine cinlere muska, büyü getirebilir mi? Cinler bir maddeyi, eşyayı getirebilir mi? Cinler büyü ve muska neden getiremezler?

Cinler, büyülü veya başka bir maddeyi bir yerden başka yere getiremez. Cinlerin öyle bir güç ve yetenekleri yoktur.

Büyülü veya cin musallatı olan kişilerin en çok aldatıldıkları konulardan birisi de,cinci hoca için su dolu tasın içine büyülü muskayı cinlere getirttim demesidir.

Cinlere büyü getirtilmesinin başka bir şekli de,yastığın veya minderin altına,cinlere büyü getirtmektir.

Her iki durumda da cinlerin büyüyü bulması ve getirmesi asla mümkün değildir.

Cinler büyü getiremez. Cinler, enerji varlıklar olduğundan maddeleri el ile tutup yer değiştiremezler. Bazı cincilerin, tasın içine büyülü maddeleri cinlere getirtiyorum demeleri, bir illüzyondur. İllüzyon yapanların, boş şapkadan tavşan çıkarması gibidir. Tavşan, bir yerde gizlidir, ancak el çabukluğu ve göz boyama ile onu şapkadan çıkarır.

Cinlere büyülü maddeyi getirdiğini söyleyen hocaya! Şu testi yapınız. Üzerine işaret koyduğunuz bir kağıdı yan odaya koyun ve diğer odaya geçin cinlerin bu kağıdı getirmesini isteyin. Cinci bunu kesinlikle kabul etmez. Çünkü cinler bu kağıdı getiremez.

Birisine büyü yapıldığını ve bu büyülü madde uzaktaki bir yere gömülsün, cin büyülü maddeyi bu kadar büyük bir alanda nasıl bulacak? Cinlerin kayıp olanları da bulması gerekmez mi? Bu mümkün değildir. Cinler de gördüklerini, duyduklarını bilir.

Cinler, büyüyü veya maddeleri getirebilse, Allah ve insan düşmanı olan şeytan olan İfrit, İblis ve Marid insanlara ait olan her şeyi getirip götürüp bitkilere, suya, mallara zarar vermez miydi? Dünya üzerinde kaos olmaz mı? Bu varlıklarla iletişime geçen büyücüler her istediğini elde etmez mi?

Cinlerle irtibatı olan birisi diyor ki; Cinlerle ilgili yazı yazıyordum, cinler bilgisayarımı kaç kere bozdular. Bu duruma kendisi bile inanan bir kişi cinlerle ilgili hangi doğru bilgiyi yazacaksın? Cinlerin bilgisayarı bozamayacağını bilmeyen kimse, sen boşuna uğraşma! Ben yıllardır cinler ve büyü hakkında makale yazıyorum bilgisayara bir şey olmuyor?

Cin ve büyü konusunda o kadar bilgi kirliliği var ki,herkes bilmeden kafasına göre fikir yürütüp yorumluyor.İçine iki tane cin şeytanı giren kimse her şeyi yapacağını zannediyor!

Allah teala böyle bir şeye asla izin vermez. Cinler, görünmez ve bedensiz olarak yaratılıp, çok yüksek bir hıza sahip olmalarına rağmen, Allah insanı cinlerden üstün yaratmış ve koruma altına almıştır.

ساحر ومشعوذ" في مشمش - Lebanese Forces Official Website
Cinler, büyülü veya herhangi bir maddeyi bir yerden başka yere getiremez. Aykan Hoca

Cinler büyülü muska ve maddeyi neden getiremezler?

Cinlerin.büyülü maddeyi bulduğunu kabul edelim. Cinler, elleri ile hiçbir maddeyi tutamazlar. Tutabildiklerini varsayalım; Cinler ışık hızı ile hareket ederler. Eline aldıkları nesneyi bir yerden başka yere taşırken elindeki madde de ışık hızına ulaşacak ve enerji haline gelecektir. Enerji haline dönüşen madde, tekrar eski durumuna nasıl gelecek?

Cinci ve büyücüler, cinlere büyüyü getirtebiliyorsa; yükte hafif pahalı şeyleri de getirtmeleri gerekmez mi?  Paraları ve değerli eşyaları cinlere getirtemez mi? Böyle bir durumun olmasına imkan yoktur.

القبض على أخطر ساحر في هذا البلد العربي | سما الأردن الإخباري
Cincinin, cinlere buldurduğu veya getirttiği muska ve büyülü madde ile büyü bozulmuş olmaz. Aykan Hoca

Hz. Süleyman zamanında İfrit Belkıs’ın tahtını getirdi mi?

Cinlerin büyüyü veya bir maddeyi bir yerden alıp bir yere getirebilir düşüncesi, Hz.Süleyman zamanında,İfrit’in, Belkıs’ın tahtını getirebilirim sözüne bağlanmak istenir.

Çoğu insanda böyle inanır. Gerçekten,tahtı İblis mi getirmiştir?

Allah Celle Celaluhu Kur’an’da şöyle buyurmuştur:

Süleyman, “Ey ileri gelenler! Onlar bana teslim olmadan önce hanginiz bana onun (kraliçenin) tahtını getirebilir?” (Sebe-38)

Cinlerden bir ifrit , ”Sen yerinden kalkmadan ben onu sana getiririm ve şüphesiz ben, buna güç yetirecek güvenilir biriyim” dedi. (Sebe-39)

Kitaptan bilgisi olan biri, “Ben onu, gözünü kapayıp açmadan önce sana getiririm” dedi. Süleyman, tahtı yanında yerleşmiş halde görünce şöyle dedi: “Bu, şükür mü, yoksa nankörlük mü edeceğim diye beni denemek için, Rabbimin bana bir lütfudur. Kim şükrederse ancak kendisi için şükretmiş olur. Kim de nankörlük ederse (bilsin ki) Rabbim her bakımdan sınırsız zengindir, cömerttir.” (Sebe-40)

Ayetlerden açıkça anlaşılacağı gibi, Yemen bölgesinde ateşe tapan kraliçe olan,Belkıs’ın tahtını,İfrit “yerinden kalkmadan”, Kitaptan bilgisi olan Asaf b. Berhiya hz. Süleyman’ın vezirlerinden olduğu rivayet edilen kimse ise “gözünü kırpmadan” getireceğini söylemiş ve getirmiştir.