Hacamat,denizden geçmek büyü bozar mı?

7 Haziran 2019 Kapalı Yazar: AykanHoca
black magic ile ilgili görsel sonucu
Hacamat yaptırmak,kurban kesmek ve denizden geçmek büyüyü bozmaz. Aykan Hoca

KONU BAŞLIKLARI

Hacamat büyü bozar mı?

Kurban kesmek büyüyü bozar mı?

Denizden geçmek büyü bozar mı?

Hacamat Büyüyü Bozar mı?

Hacamat ile büyü bozulmaz Hacamatın, büyü bozma ile hiç bir ilgisi yoktur.

Hacamatın ne olduğu, Tıbbun Nebevi isimli kitapta geçer ve peygamberimizde hacamat yaptırmıştır.Ancak hacamat yaptırmasının amacı,gayesi başkadır,büyü bozmak için değildir.

Hacamat, deri altındaki fazla kanı almak için kullanılan bir yöntemdir.

Büyülü kişinin içinde cinler bulunmaktadır. İnsanın içinde de olsalar, onlar bizi görür biz onları göremeyiz. Büyüyü bozmak için hacamat yaptırdığınızı düşünelim. Seni gören varlık orada durur mu? O bölgeden biraz kan almakla cin çıkar mı? Mutlaka çıkmaz.

Hacamat, kelime anlamı olarak emmek demektir. İçerisindeki hava, ateşle boşaltılan bardak veya özel aletle vücudun belirli bölgesine emme yapılmasıdır. Bu işlem boynuz şeklindeki bir alet ile de yapılır.

Hacamat olmakla o bölgedeki kan hareketini artırmak amaçlanır.

Sıcak memleketlerde, kan olgunlaşır, incelir ve iç bedenin yüzeyine çıkar; damardan kan aldırmanın çıkaramadığını hacamat çıkarır. Bu nedenle, sıcak ülkelerde hacamat, damardan kan aldırmaktan daha faydalıdır.

Sallallahu aleyhi ve sellem’in: “Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamattır.” Sözü Hicaz halkına ve sıcak ülkelere işarettir. Çünkü onların kanı incedir ve bedenlerin dışına yakındır.  Hararet, kanı bedenin dışına çekmektedir, derinin etrafında toplanmıştır. Damardan kan aldırmak onlar için risklidir, hacamat ise temas halinde bir dağılmadır. Resulullah (s.a.v) vücudunun çeşitli yerlerine hacamat yaptırmıştır. (Tıbbu’n  Nebevi)

Hadis kitaplarının hiçbir yerinde; peygamberimiz, büyü yapıldığında hacamat  yaptırın dememiştir.

Peygamberimizin, o bölgeye özgü, sağlık sorunları için yaptırdığı hacamatı, bugün ise büyü bozmaya kadar bilinçsizce getirmişlerdir.

Bu makaleleri yazarken, kendi duygu ve düşüncelerimi açıklamıyorum. Çeşitli hadis kitaplarını inceleyerek ve yüz yüze görüştüğüm onlarca insanın anlattıklarına göre yazıyorum. Konuştuğum o kadar kişi hacamat yaptırmış fakat büyü bozulmamıştır.

Kur’an müminler için şifa ve rahmettir. Büyü sadece Kur’an’ı Kerim’le bozulur.

Denizden Geçmek Büyüyü Bozar mı?

walk at sea ile ilgili görsel sonucu

Denizden geçmek kesinlikle büyüyü bozmaz. Bu tamamen uydurma ve hurafedir. Büyü bozulması o kadar kolaysa; insanlar neden bu kadar zaman harcıyorlar? Neden acı, elem ve sıkıntı çekiyor? Bin vapura, geç karşıya, büyü bozuldu, o kadar kolay mı? Akla ve mantığa uymaz.

“Hocam, denizden geçmek büyüyü bozarmış” Doğru mudur?  Denizden değil, istersen okyanustan geç büyü bozulmaz. Bu mantıkla hareket edenlere ve bu sözlere inananlara şaşırıyorum. Denizden geçmekle büyü bozmanın ne ilgisi var?

Kendisine büyü bozma uzmanı ünvanı veren bazı kimseler de; denize gir çık büyü bozulur diye talimat veriyor. Büyü bozmak bu kadar kolaysa, o zaman denize girip çıkan herkesin büyüsü bozulmaz mı? Denize girip de büyüsü bozulan bir kişi var mı? Bir tane örneğini bulamazsınız. Bunları söyleyenler acaba denize girmekle büyü bozulacağına inanıyorlar mı?merak ediyorum.

Sana büyü yapılmış, içinde cinler var. Denize girdin ve çıktın ne olacak? Deniz, cinlere ne yapacak? Hiç bir şey,olmayacak!

kurban kesmek büyü bozmaz.

Kurban Kesmek Büyüyü Bozar mı?

Kurban kesmek kesinlikle büyü bozmaz. Büyü bozmanın, kurban kesmekle hiç bir ilgisi yoktur. Büyülü kişinin içinde cinler bulunmaktadır. Kurban kesmek bu cinlere ne yapacak ve büyüyü nasıl bozacak?

Bazı hocalar büyünün bozulması için kurban kesilmesini istiyorlar. Üstelik kurban ücretini de kendileri alıp, kesim görevini üstlendiklerini çok duyuyoruz.

Kurban kesmenin tehlikeli bir yanı daha vardır. Bazı cinci ve büyücüler büyülü insanlara “besmele” çekmeden kurban kesmesini ve dört yol ortasına bırakmasını isterler.Besmele çekilmeden kesilen kurban, şeytana kesilir.Onun eti yenmez.

Kurban dini bir ritüel olduğundan,büyü ile ilişkilendirip,insanın içindeki cinlerin yakılmasına değil bu tarafa çekilmektedir.

Halkımız da işin iç yüzünü bilmediğinden kolayca inanmaktadır.

Bu tür isteklerde bulunan kimselere asla itibar etmeyiniz.

Bunlara inanmayınız ve çareyi Kur’an’da arayınız.